Første møte med USA

Caaaaaaaaliforniaaa – the sunshine state! Tja, vi har hatt en dag med sol og shortsvær, ellers måtte det i løpet av dag 2 investeres i en ny jakke fordi noen (meg) ble lurt til å tro at det fortsatt var sommer her… 

On a happier note, så har vi kost oss VELDIG i San Francisco! Selv om vi har rukket å besøke to amerikanske storbyer siden sist, så er vi enige om at SF trumfer Seattle når det kommer til opplevelser. Seattle er en superfin by, bare med litt lite å finne på for to som ikke har lommene fulle av gryn… Vi tok oss selvfølgelig råd til en tur opp i Space Needle og koste oss med bulle og kaffe til fantastisk utsikt!

001 002

T klarte selvfølgelig å rappe noen basiller fra meg  (ganske uungåelig med tanke på at vi tilbringer hvert millisekund sammen) og var mer eller mindre i forkjølelseskoma de første to dagene i San Francisco. Det spørs om han husker så mye av det, men vi rakk en tur gjennom den gigantiske Golden Gate Park (jeg sier igjennom fordi det tar 1,5 time å gå fra den ene enden til den andre). Det er utrolig mye å se i Golden Gate Park og som en liten forsmak til Japan, tok i oss en tur innom the Japanese Tea Garden – en koselig liten park med skikkelig feel av Japan!

003 004

Det vi hadde gledet oss mest til, og som jeg personlig mener er den BESTE måten å bli kjent med en ny by på, var San Franciscos Hop-on-hop-off busstur på dobbeldekker! Rundturen tok 2,5 time og vi fikk kjørte bla. over Golden Gate Bridge (en opplevelse vi nesten fikk frostbitt av), forbi Chinatown, Fisherman’s Warf og the Pink Ladies. For de som har sett «Fult Hus» ser nesten alle husene akkurat slik ut! Enorme viktorianske treetasjes hus i hver gate – gater som er så bratte at det skal reale leggmuskler til for å komme seg til toppen.

005 011 010 009 008 007 006

Siste dagen har vi rett og slett gått gatelangs i de mest kjente nabolagene, som Haight/Ashbury – et hippiestrøk ut av alle dimensjoner med weed-sjapper og bruktbutikker rundt hvert hjørne. For ikke å snakke om en Ben & Jerrys butikk. Som vi ikke gikk inn i. Whaaaaaaaaaaat!?! #Broke&Fat

I morgen skal vi hente bilen… Jeg gruer meg som en hund, for folk kjører som spedalske her, men det virker som T skjønner hele enveiskjørt-bare-lyskryss-tre-filer-i-hundre-og-helvete-fart greia, så han får bryne seg på første etappe. Første stopp er Monterey langs Highway 1 – en utrolig søt liten kystby! Ett stopp til i Pismo Beach, deretter L.A – desidert HØYDEPUNKTET i USA! Håper det lever opp til forventningene våre (som allerede er skyhøye!).

Dere hører fra oss dersom vi overlever kjøreturen. Som vi selvfølgelig kommer til å gjøre. Håper jeg. Kryss fingrene får oss, er dere greie…

dav

Spiste pizza på Tony’s Pizza Napoletana som er San Franciscos beste pizzeria!

sdr

Minicupcakes på Pier 39!

bty

4 kommentarer på “Første møte med USA

 1. Fantastisk å ‘høre’ fra dere igjen – helt uvirkelig å tenke at dere er der dere er, og opplever SÅ mye – NYT turen og kjør superforsiktig, vi har kun EN Mai-Brit og Torkel………..

  tusen klemmer

 2. Hei å hå ! Så gøy og lese og flotte bilder!!!
  Kjør vakkert ; som Marianne skriver har vi bare dere ?❤️?!!!
  God tur videre ! Nyt hvert sekund ?
  Stor klem ? Love you ?

 3. Herlige bilder og så morsomt å følge med det nå da en har hatt samme reisa sjøl. Huske fri høyre på rødt lys,,,så blir dere spart for mye tuting antar jeg. ?
  Skal se det blir varmere lengre sør. Kanskje ikke fullt så varmt som vi nuter i 35 gr ?
  God tur videre og take care ?

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-tagger og attributt:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>