Tales from HW1

Morn, godtfolk! Dette er kanskje første gangen jeg har ubegrenset tid til å skrive til dere da vi i dette eksakte øyeblikk sitter å venter på flyet (et fly som forøvrig ikke kommer før om sju timer og 12 minutter) utenfor hostellet vår. Et hav av tid til å reflektere over de første 27 av totalt 120 reisedagene som ligger bak oss!

For å rekapitulere kort (previously on There and Back again)… Fra San Francisco leide vi oss bil og brukte to dager på å kjøre langs Highway 1 ned til the city of angels – og vi overlevde! Med glans! Ikke takket være denne feige lille unnaslutntrer’n – helten i denne historien har skjegg og lange, flagrende lokker. Kort sagt – han naila det. Seks felts vei, automatgir, ukjente veier og massive byer med merkelige avkjøringer og uforståelige skilt. Nailed it. #Superstolt

Jeg fikk den mye mer bekvemmelige rollen som kartleser (en rolle som ble gjort betydelig mindre stressende for meg ved at vi hadde GPS) og landskapsfotograf. Highway 1 er kjent for å være en super-scenic-drive med fantastiske utsikter. Tja, vi så mye flott vi altså, men det hadde nok hjulpet betraktelig om tåka, som fulgte etter oss i tre dager, hadde letnet litt. Men neida. Det var vist for mye å be om.

dav

002 003 004 005006

Første stopp på ruta var Monterey, en koselig liten by ved stranda, kun et par timer fra San Francisco. Jeg har aldri følt meg utrygg i noen av byene vi har vært i, men kanskje aller minst i Monterey. Ei skikkelig flott perle med mange flotte steder å spise, handle og til og med en strandpromenade. Det var tilfeldigvis en italiensk festival der den ene dagen vi var innom og det virkelig kjempe god stemning!

dav

Fordi vi er fete og late og elsker å få maten servert, stakk vi innom en koselig restaurant, Rosine’s, der vi spiste den F******** BESTE kaka jeg noen gang i mitt liv har konsumert. Vi la sikkert på oss 5 kg bare ved å se på den… 

007 008

Det er begrenset hva man rekker å gjøre når man bare har en halv dag i en by, men når det kommer til Pismo Beach (vårt stopp nummer 2), holdt dette i lange baner. Byen hadde en landgangsbrygge, og det var det.

Mhm.

OG en frozen yoghurt-sjappe. Det er selvsagt alltid verdt å nevne.

Så isteden for å anstrenge oss for å finne noe å gjøre i en by som ikke har noe å finne på, plantet vi rumpene våre i hotellsenga og så hundreognittien episoder med Parks and Rec. Og Kong Fu Panda 3. Til alle dere der ute som kanskje misunner oss reisen vår (noe dere selvsagt burde gjøre) og mener vi er på «ferie», så er det faktisk en GANSKE stor påkjenning på kroppen å være på farten 12 timer i døgnet og en ny by annen hver dag. Innimellom må man unne seg å trykke på pauseknappen. Det er kanskje det dere der hjemme kaller helg.

010011012

Den siste dagen, fra Pismo til L.A, klarte vi naturlig nok å kjøre oss bort. Det hadde jo gått knirkefritt hele veien, så det hadde jo vært veldig merkelig om alt skulle få gå på skinner. Vi havnet på en av de travleste (og største med seks felter(!)) motorveiene i California inn mot Los Angeles. Undertegnede satt med hjertet i halsen og trakk inn magen (som har utvidet seg vesentlig de siste 20 dagene) hver gang en semitrailer raste forbi. Sjefen taklet det som en helt og vi kom helskinnet fram til the city of angles! 

015

 

I kveld reiser vi videre til New Zealand (HERREGUDJEGGLEDERGRUERMEGDETKOMMERTILÅBLIEPISK) og lander den 18.desember, halv sju på morgenen lokal tid. Vi mister altså en dag… Mindfuck!?! Neste gang dere hører fra oss sitter vi altså i Auckland – på den andre siden av kloden.

SJALABAIS

dav

2 kommentarer på “Tales from HW1

 1. Håper du mener 18 SEPTEMBER (ikke desember) for ellers blir det en pine’lang flytur.
  Koselig blogg, flotte bilder – vakre strender, bada dere ?

  Tøft å forville seg ut i trafikken der nede må jeg si – DET hadde ikke jeg turt ass……………

  God tur til andre siden 🙂

  Skal hilse fra Rolf, Jan og far og mor (traff henne i går)

 2. Hei ! Og nok en gang takk for oppdatering , flotte bilder ; virkelig kost meg med lesinga ?
  Og dere er da aldeles ikke på no ferie….; dere er da ute på ‘dannelsesreise’ !????
  Sikker på at ingen som følger tror dere er på slækketur nei ?
  Det er bare bra og slappe av litt innimellom vettu ; inntrykkene skal jo fordøyes også ?
  Lang flytur over til den andre siden ; og nå må vi telle 10 timer FRAM her i gamlelandet for og følge tiden??
  Håper reisa over går bra ✈️
  Stor klem og hilsen oss i Ørje ❤️??

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-tagger og attributt:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>