Fra nord til sør

Opa Opa – det er fredag! For oss betyr riktig nok ikke det så forferdelig mye. Ukene går så forbaska fort og vi ble vel egentlig ikke oppmerksomme på hvilken dag det var før i går, men taco blir det uansett! Tacofredag er tacofredag, om det så er på andre siden av jordkloden.

Kort statusrapport;

 • Vi lever i absolutt beste velhold (vi må være de eneste backpackerne som har klart å gå OPP i vekt på tur…)
 • Vi befinner oss i Fox Glacier (alstå ikke inni selve isbreen, men den knøttlille, om man i det hele tatt kan kalle det det, byen rett utenfor) på et hostell hvor det tydeligvis ikke bor NOEN
 • I morgen hopper vi på bussen igjen og reiser mot Wanaka
 • Ooooooog det regner. Selvfølgelig.

Statistisk sett vil jeg si det regner 78,4% av tiden – bare sånn circa. Det suger ganske så heftig når absolutt hele ukeplanen består av å være UTE. Finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær sier du? Joda, men så legger det seg en siruptjukk tåke rundt hele området som gjør at Lake Matheson kaaaanskje ikke blir like fantastisk som google skal ha det til. **** deg google.

MEN! I mens dere trygler alle værgudene i universet om å gi F i å regne, så kan vi jo fortellere dere alt som har skjedd de siste dagene!

Ettersom vi bruker et busspass som gjør at vi kan hoppe av og på når og hvor vi vil, er vi ganske fleksible på hvor vi skal og hvor lenge vi kan bli der, annet enn at vi må ha kommet oss til Christchurch innen den 12, da vi den 13 har en superamazing Ringenes Herre-tour og vi den 14 reiser videre til Australia. Hittil har vi kanskje vært litt «kjedelige» med stoppene våre og bare hoppet av på de mest kjente stedene – men de er jo turist-hotspots for en grunn, ikke sant??

Det eneste jeg viste om Rotorua på forhånd, var at den stinket av råtne egg. Det stemte ganske presist. Jeg vil kun legge til at det også luktet som et 9 måneder gammelt lik.

Rotorua er en by med geotermisk aktivitet, som betyr at det finnes gloheite små bobblende muddpøler rundt omkring i byen. Selvfølgelig har de funnet en måte å gjerde inn disse områdene og tjene penger på å la folk få gå rundt å se, mens de desperat forsøker å ikke kaste opp. Vi dro til Hells gate – den «stygge» geotermiske parken i Rotorua. Grunnen til at vi valgte den var at vi kunne få bade og dynke oss i gjørme etterpå – totally worth it! Gjørma skulle selvfølgelig ha en fantastisk effekt på kroppen og ha helbredende egenskaper. Det de IKKE sa var at klærne våre og håret vårt kom til å stinke i ei uke etterpå(!).

001 002003

Vi tok et ganske langt sprang og reiste fra Rotorua til Wellington, hovedstaden i NZ, som ligger helt nederst på nordøya. Vi ELSKET Wellington! Det kan selvfølgelig ha noe å gjøre med at Peter Jackson (lovpris herren) BOR der, at det finnes en million filming-locations der og at det kalles New Zealands Hollywood, MEN kanskje først og fremst fordi det ikke regnet! HURRA!

Vi hadde vært superspontane og kastet oss på en Ringenes Herre-tour, som viste seg å være det beste vi har gjort hittil! Fantastisk guide, fantastisk mat, og fantastiske locations! Jeg mener, han spilte LOTR-soundtracket i bussen! Får det blitt bedre?? Vi fikk blant annet se stedet der Frodo, Sam, Merry og Pippin i The Fellowship må kaste seg ned fra veien med sopposen i hende; get off the road, quick!

ÆÆÆÆÆÆÆ!! Total nerdgasm!

004 005

Stedet der Frodo, Sam og Pippin kommer i full fart ned skråningen på jakt etter sopp!

006 007 008

The River Anduin – The fellowship padler nedover elven mens de blir jaktet på av Uruk-Hai!

009

Det absolutt kuleste var å få se stedet der de hadde filmet mange av scenene til Rivendell. I dag ser det ut som en helt vanlig park, men det er spor overalt! Stedet der Bilbo gir Frodo Mithril, flekken der Frodo våkner etter å ha blitt helbredet av Elrond, og ikke minst arken der Boromir ankommer Rivendell på hest, som fortsatt står der!!

I tillegg fikk vi en så og si privattur gjennom WETA-cave, som er bedriften som laget alle spesialeffektene i filmene. Alt fra våpen, rustninger, masker, smykker – ja, alt!

Guiden hadde, antagelig vel vitende om at han hadde bussen full av nerder, med seg kapper OG sverd som vi fikk lov til å låne og ta bilder med! Jeg har aldri vært så lykkelig.

Hvis dere kjenner igjen stedet (en uendelig mengde respekt om dere gjør det), så er dette stedet der Legolas står på SÅ mange av plakatene jeg hadde hengende på rommet mitt! Ubeskrivelig glede!!

010 010-2 011

Wellington var kort oppsummert et helt fantastisk sted. Selv om høydepunktet fortsatt gjenstår, som er Queenstown, likte vi oss kjempegodt her. Byen er ikke for stor, absolutt alle er vennlige og sjansen for å møte på Peter Jackson i hermetikkhylla på butikken, er større enn noe annet sted i verden! What’s not to like??

Dag to i Wellington, brukte vi på å utforske byen litt nærmere. Vi var blant annet på et søndagsmarket med utrolig mye deilig mat! Det er kanskje ikke så rart vi har blitt feite…

dav

sdr

 

Med tanke på at Sør-øya har blitt beskrevet som den «pene» delen av New Zealand, har vi planlagt å tilbringe en del mer tid her. Planen framover, for dere som liker å følge med (jeg ser på deg svigemor!), er å reise videre til Wanaka i morgen, så videre til Queenstown der vi skal være i ca. fem dager. Derfra blir alt litt mer usikkert. Vi får nå sjå!

Kjempegod fredag til dere hjemme! Vi skal snart døtte innpå litt New Zealandsk taco (som er laaaangt fra så god som den hjemme). SJÅAST!

 

 

En kommentar på “Fra nord til sør

 1. Hallo igjen ❤️? Og takk i bøtter og spann for nok et flott innlegg?
  Og ja da snuppa…; her følges det med på Google maps !!! Blir liksom ikke så langt unna da vettu?
  Så godt og høre og se at dere har det bra! Godt for mamma/svigers hjerte det❤️?
  Og bare sånn for å ‘gni det inn’ ; blir Taco her i kveld??
  Ha en fortsatt god tur og helg begge to ! Love you??

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-tagger og attributt:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>