I syden snør det!

God midten på uka, dere! Onsdagen vår er snart slutt og har bestått av enda en Ringenes Herre tur (lang ifra så flott som den forrige) – mye kortere denne gangen, men vi rakk å få med oss noen glimt av VAKRE Glenorchy (vær så snill å google navnet, det er så fantastisk vakkert her!). Basen vår er som sagt Queenstown – en by som går over alle mulige forventninger. Dramatiske fjell og fjorder på absolutt alle kanter, skiresort, bryggepromenade og rustjebane, hva mer kan man ønske seg??

Nå er det bare 9 dager igjen av oppholdet i NZ og det sitter litt i hodene våre at vi nå skal «hjem-hjem», rett og slett fordi det føles ut som vi har vært borte så utrolig lenge. Faktisk er vi kun halvveis! Selv om det blir trist å forlate NZ, som vi elsker på alle mulige måter, skal det jaggu bli deilig å kaste flisgenseren i sanda og finne fram solkremen. I Australia er det faktisk nesten 30 grader om dagen!

Personlig syns jeg vi har rukket en del på 1 måned og det er ingenting jeg føler at vi har gått glipp av eller steder jeg skulle blitt lenger. Sør-øya har selvfølgelig vært målet hele tiden og etter Wellington tok vi fergen over og slo oss ned i Nelson. Abel Tasman er en superkjent nasjonalpark kun et lite stykke unna, og kjent med god grunn – med hvite strender, seler, palmer og blå himmel kunne vi like gjerne vært i Thailand!

001

For de som syns det er vanskelig å tro oss når vi sier at vi PADLET rundt i ORDENTLIGE kajaker på HAVET i REGNET, så skjønner jeg det. Vi er kanskje ikke mest kjent for å være spesielt sporty. Vel HER ER BEVISET!

002

Ja, jeg sitter med ryggen mot, men det er meg, altså.

003

SE – og du trodde meg ikke…

Med tanke på at jeg har en ganske lang historie med å bli sjøsyk, kan jeg ikke heeeelt skjønne hva det var som foregikk oppe i hodet mitt da jeg skulle forsvare overfor meg selv at det å sette seg i en miniskul jolle på HAVET i to timer var en god ide. For det var det ikke.

Torkel hadde det gøy da!

Etter litt vann og kake (den beste anditotten mot alle mine plager), tok humøret seg opp igjen og vi satte snuta tilbake, med beina denne gangen.

004 005 006 007

Langs vestkysten av NZ ligger gruvebyene og etter Nelson stoppet vi i en by som heter Greymouth. Her skjedde det absolutt ikke noe spennende, what so ever. Når ikke en gang jeg klarer å skrive noe om dette stedet, da dere, da er det virkelig ikke verdt å nevne. Pappa sa en gang at jeg kunne skrive en roman om en appelsinbåt. Og det hadde jeg sikkert klart, men ikke om Greymouth.

Tanken bak stoppet var å få et avbrekk fra bussen mellom Nelson og Fox Glacier – vårt neste stopp!

Her var det heller ikke så alt for mye å finne på. Isbreer har vi sett før. Det er en klump med grå is, som smelter. Sakte. Det er sånn ca like spennende som å stikke hode inn i fryseren og glane på en pakke med wienerpølser. Så vi måtte finne på noe annet.

Lake Matheson var kun en kort kjøretur unna byen, så vi gjorde det eneste naturlige når man ikke selv har bil – man bestikker en gammel mann i en 100 år gammel Range Rover til å kjøre oss.

008 009

Det regnet, tro det eller ei, og vi var ganske misserable der vi nærmest løp forbi de hundre millioner asiaterne på stien, som driter i at det regner, de SKAL ta den selfien forran det forbaska fjellet om det så tar livet av dem! Vi knipset et par bilder, men ble selvfølgelig litt skuffet over at det den ene helvetes dagen vi får vært der, mest sannsynlig i hele vårt lange liv, skal regne.

Det er tross alt ikke bare å bli innendørs når det regner her i NZ, for absolutt alt som er verdt å se, er ute og da har du kastet bort en hel dag kun fordi du ikke vil bli litt våt i håret. NEI, det gåkke ann! Værgudene har vært litt snillere med oss etter at vi kom til Wanaka, men det syns jeg vi skal spare til neste gang (mest fordi det står en her og tripper etter å få tilbake PC’n sin…).

Sånn, da har vi vært flinke og pliktoppfyllende med å oppdatere dere. Og det sier jeg selføøøøølgelig ikke for å gi dere dårlig samvittighet for ikke å holde oss oppdatert. Neinei, det var iiiiiiikke sånn ment i det hele tatt. Men siden vi er inne på det – fortell oss hvordan det går med dere også!! Vi blåser i om dere går i det dere kaller «den samme tralten» der hjemme. Vi savner tralten! Fortell oss om tralten! Hva spiste dere til middag i går? Suger jobben like hardt enda? Har noen dødd?? Småtteri som det da 🙂 Vi har ofte nett, men ikke alltid like mye tid til å sitte i timesvis foran skjermen, men skriv gjerne noen ord til oss når det passer sånn – vi savner dere og lurer på hvordan dere har det! Sue us!

010

Takk og farvell.

2 kommentarer på “I syden snør det!

 1. Kjære begge to ❤️?
  Takk for god oppdatering og bilder ?
  Skal hilse fra mormor og morfar i Spydeberg ; de koser seg med og lese bloggen !?
  Her i Ørje er det bra ! Vi ‘stresser’ litt nå før visning på søn.!!! ? Kjenner at dette blir fryktelig spennende!!! Krysser alt vi har for stor int.; og mange som vil kjøpe huset på Klippen!☺️
  Her er det jobb ; innspurt m moms for min del ! Så snart blir det litt fri igjen?
  Henrik er stadig på husjakt og jobber på grensa!
  Ellers intet nytt og melde !…. Jo; kjøttkaker på menyen i dag !!!?
  Hilsen og stor klem herfra ❤️??

 2. Bloggen din er høydepunktet, utrolig morsomt skrevet, og lett å se for seg hva dere opplever.
  Været får man gjort lite med, og det hadde vært kjedelig med kun sol og 30 grader også, da hadde man blitt lei det også.

  Skal hilse fra gamle naboen, som bodde der før ho meg de ungene .
  – ho og gubben (som jobber sammen med pappa) og sønnen følger bloggen din, og storkoser seg med den.

  Og jeg er så glad dere slipper uhell og andre skumle ting…ta vare på hverandre i den store verden.

  klem fra mamz

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-tagger og attributt:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>