Onwards and upwards!

God morgen, alle i hopa! Etter litt trening har jeg endelig klart å dele hjernen min i to, slik at den ene halvdelen lever i deres tidssone (hvor det nå er morgen) og samtidig i vår egen, der det nærmer seg kveld. Får jaggu meg håpe jeg klarer å lappe den sammen igjen når vi kommer hjem… Det er allikevel så forferdelig lenge til, selv om jeg nå føler at det nærmer seg begynnelsen på slutten. Jeg har hele tiden tenkt, dog visse mennesker (Torkel) er svært uenig med meg, at nå som vi er ferdige med NZ og skal videre til Australia, så er vi på mange måter er på vei hjem igjen, på et vis… Noen som henger med?? 

I siste etappe på reisen har vi vært innom Wanaka, Queenstown, Tekapo og til slutt Christchurch, der vi skal tilbringe de siste dagene. Wanaka og Queenstown var begge FANTASTISKE byer og jeg er  glad for at vi valgte å bli over i Wanaka, så vi fikk en hel dag her – for et sted!! Masse sol, utrolig landskap, minigolfbane og egen crepe-bod gjør tydeligvis eggerøre av hjernemassen for vi endte opp med å leie oss sykler.

Sykler, ja, som i djevelmaskinene med pedaler, håndbrems og gummidekk.

Og helt frivillig atpåtil!

Jeg har mildt sagt alltid hatt et ganske anstrengt forhold til alt som har med sykler å gjøre. Jeg mener, etter en dag på en sykkel er understellet pent sagt så herpa at det er plent umulig å sitte normalt på en stol, for ikke å snakke om på et toalett! Er det for langt å gå noe sted, så tar man bussen. Ord å leve etter, folkens.

Utrolig nok, koste vi så til de grader at jeg ble tvunget til å revurdere hele min livsfilosofi. Vi syklet rundt Lake Wanaka i superfart, stoppet for å ta bilder av landskapet, spiste lunsj. Så var det dags for tilbaketuren og alt hatet boblet plutselig opp i meg igjen da rumpa mi nærmest skrek i protest mot sykkelsetet. Hva lager de sykkelseter av egentlig? Barberblader??

001 002 003

Det er heldigvis ingenting is ikke kan kurere.

004 005

Fra Wanaka reiste vi videre til Queenstown, som vi har ansett som høydepunktet på turen! Vi valgte faktisk å bli her en ekstra dag rett og slett fordi det var så utrolig mye å finne på her! For de som ikke vet det, så er Queenstown adrenalin-hovedstaden i NZ. Vil du hoppe i strikk, paraglide, hoppe i fallskjerm eller rafte, så er dette stedet å gjøre det på. Vi er, for de som ikke kjenner oss så godt, en stk. stor jelle-klump og stk. en litt mindre sjokoladepuddig-klump og liker oss best på bakken. Derfor ble det verken white water rafting eller paragliding på oss. Gondoltur ble det da, og noen turer med rutsjebane! Oss og unga, det se.

006 007 008

Som jeg nevte så vidt i forrige innlegg, ble vi med på enda en Ringenes Herre tur, denne gangen kun en halv dag, som var mer enn nok i grunn… For ikke å totalt miste besinnelsen, skal jeg være kortfattet – guiden visste knapt hva Ringenes Herre var!! «Pippin and the other one», hva behager?!?!?

Vi fikk i det miste sett noen kule locations og tatt noen mega-nerdebilder med kappe og sverd. Det er jo alltid like morro.

009 Potatoes – boil ’em, mash ’em, stick ’em in a stew!

010 011 012 013

Vi har forresten blitt to totalt forskjellige mennesker til de dere sendte avgårde på flyet for to måneder siden. Vi er blitt voksne. Vi drikker øl nå. Flere av dere har sikkert blitt noe forvirret av noen av bildene våre på Instagram – ja, det er øl vi drikker. Queenstown har en kjempe koselig bryggepromenade og vi så vår sjanse til å bælme nedpå et par øl i sola. Vi vet fortsatt ikke navnet på den ene ølsorten vi liker enda da, som gjør det like morsomt å bestille hver gang. Den lyse greia, sier vi bare.

014

Da vi er sparsommelige av natur og ikke kan ta en guidet Ringenes Herre tur hver dag, fikk Torkel den briljante ide å gå opp til Queenstown Hill en dag for å spare litt pæng og for å se på utsikten. Noe jeg kjenner effektene av den dag i dag (altså en snau uke etterpå). 500 m. stigning i to timer… Taktikken for ikke å falle død om halvveis opp i løypa, var å stirre ned i bakken hele veien opp for å lure hjernen til å tro at jeg gikk rett fram og ikke rett opp. Vi kom oss omsider til topps (etter å ha blitt forbipassert av en 82 år gammel mann) og nøt den fantastiske utsikten!

015 016 017

Vi hadde spart det beste til slutt, altså Milford Sound National Park! Absolutt alle vi har snakket med har sagt at det ikke er LOV å reise fra NZ uten å ha sett Milford Sound, så i frykt for å bli nektet utreise, tok vi den fire timer lange bussturen til verdens åttende underverk. Det var faktisk ganske så magisk og kan kanskje sammenlignes med Hardangerfjorden, med fjorder, snøkledde fjell og og fossefall. Båten tar deg med ut fjorden og ut mot havet, som skiller NZ og Australia, så tilbake. Nok et kryss i den tre og en halv meter lange bucket-lista vår!

Et sekund med sjøsyke – ellers frisk som en fisk.

018 019 020 021

For å være urnorsk et lite øyeblikk så har vi vært utrolig heldige med været de siste par ukene! Ikke så mye som en regndråpe! I morgen er planen å gondolere (er det et ord??) nok en gang for å nyte utsiktene og vår siste dag i landet (altså den 13.) avslutter vi med vår fjerde og siste Ringenes Herre tur. Her er forventningene skyhøye!

Håper det går bra med alle sammen – vi tenker på dere hver dag. Det er veldig merkelig hvor «nostalgisk» man blir når man er så langt borte. Man glamorifiserer og lager glansbilder av hvordan det var hjemme og hvor godt vi egentlig har det. Er det ikke rart hvordan man i det ene øyeblikket ønsker seg så langt vekk som det er mulig å komme og i det andre tenker hvor godt det skal bli å komme hjem til normalen og rutinene? Vi er allikevel ikke helt klare for det riktig enda – det er fortsatt så mye å se og oppleve!

 

4 kommentarer på “Onwards and upwards!

 1. Igjen et flott og morsomt blogginlegg med mange fine bilder! ? Håper dere får det like fantastisk i Australia! ??

 2. Hey ! Må si dere er i farta ! Utrolig heldig som får oppleve så mye artig ; og ikke minst naturen er helt rå !!!
  Takk for oppdatering og flotte bilder !
  Vi savner dere masse?❤️ Men; veldig godt og se at dere har det bra ‘på andre siden’!?
  Alt bra her ! Skrive under salgskontrakt på huset på fredag…!?
  Dere får ha en god natt !
  Jeg skal på Spydebergbesøk nå !
  Stooooor klem☺️Love you?

 3. Morfar Kjell. sa:

  Hei på Dere.
  i dag har vi besøk av Heidi. og ønsker dere god tur videre , ser ut som dere har det fint, og vi ser mye flotte bilder.
  og vi leser masse artige tekster.
  Hilser fra Mammaen deres , og fra mormor.
  Klem fra Kjell ( morfar )

 4. Takk for fantastiske bilder og ikke minst tekst – underholdende til tusen, jeg ler og ser dere for meg – sykkelseter er vonde, det er helt sikkert,
  vi har kjøpt oss ekstra myke baby’seter for ikke å bli lam i underlivet 🙂

  Og IKKE savn oss – her hjemme er livet gørr kjedelig sammenlignet med deres akkurat nå – og vi lever, er friske og jobber, spiser og sover –
  ser litt på tv og river oss i håret av all reklamen.
  Prøver å kose oss litt i helgene da, med god mat, vin og litt besøk av gullklumpene – Magnus er innom med sitt blide åsyn (faktisk sant) og så blir
  det forhåpentlig en country fest utpå her snart.
  Fortsett å nyt og ta inn alle inntrykk og pris dere lykkelige over at dere tok denne sjansen.

  Skal hilse masse fra veldig mange som leser bloggen, Jan Erik, Steinar, gamle naboen, kollegaer av meg og deg osv osv

  tusen klemmer fra mamzen

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-tagger og attributt:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>