Ruinbyen

G’day mate!

HerreGUD så forbaska varmt det er her..! Jeg tørr nesten ikke forestille meg hvordan temperaturene er i desember. Det er nesten helt utrolig at det kan skille nesten 15 grader etter kun tre timer på fly. 90% luftfuktighet, folkens… 90!!! Det var bokstaveligtalt som å puste suppe! HELDIGVIS har vi hatt aircon på rommet i natt og vi har KUN gått utenfor for å baske oss i lagunen. Og for å spise is. Som er lov hver dag her, det står i grunnloven. Jeg er nå forresten omtrent samme nyanse av rosa som en nyfødt grisunge.

Den første natten i Cairns var litt tung – det var ulidelig varmt, vi savnet NZ og jeg så en gekko i taket på rommet vårt (og ble dermed naturlig nok paranoid om å legge meg under dyna). NZ er et helt fantastisk land og vi kommer definitivt til å reise tilbake en dag. Å bo der permanent derimot, som har vært et slags ønske hele livet, er nok ikke på tale lenger. Å flytte så langt vekk vil si å måtte kutte så godt som alle bånd til de hjemme, og det har vi rett og slett ikke lyst til! Et feriehus den dagen vi vinner i lotto, kanskje?

De siste dagene kunne allikevel ikke vært bedre. Fra Queenstown reiste vi til Tekapo, mest kjent for den sinnsykt vakre innsjøen, som er like turkis som Gatorade! Da dette er den eneste turistattraksjonen innen en mils omkrets, ble vi ikke så lenge og fortsatte videre til Christchurch for siste etappe på turen vår.

001 002 003 004 005 006

I 2011 ble Christchurch nesten jevnet med jorda etter et utrolig kraftig jordskjelv og selve byen i dag er ikke stort mer enn en byggeplass. Det var nesten som en spøkelsesby og var ikke noe særlig å rusle rundt i. Christchurch er sør-øyas største by og nesten alt må bygges opp igjen fra scratch. I sentrum har de blant annet laget en liten markedsplass ut av lagercontainere med butikker og cafe’er! Det sier seg kanskje selv at det ikke var så forferdelig mye å ta seg til her, så vi fikk et par rolige dager til å lade batteriene. Jeg skjønner nå at backpacking er en ungdomssport – bare det å sitte på en buss hele dagen suuuuuuuger energien ut av oss. Skulle tro vi hadde løpt maraton! Det er bare å innse fakta: vi er blitt et par reale oldisser…

007 008 009

Ringenes herre turen vi skulle avslutte oppholdet i NZ med, hadde vi bestilt lenge før vi reiste og var det vi hadde gledet oss absolutt mest til! Da vi mildt sagt var MEGA skuffa over forrige tur, prøvde vi å holde forventningene i sjakk. NO NEED! Vi koste oss verre enn verst!

Etter ca. 1,5 time i en svær 4 hjulstrekker, var vi framme i Edoras – eller Mt. Sunday som stedet egentlig heter – fjelltoppen der de bygde settet for Rohan fra Two Towers. Det er kun det selskapet vi reiste med som hadde lov til å kjøre inn på området og vi humpet oss avgårde nesten til topps, der det blåste 53 km/t! Det var bare så vidt vi klarte å stå oppreist!

010 011 012 0131 013 014 015 016 017

Det artigste var å få vite at guiden vår, Hammond, faktisk hadde jobbet på settet av alle tre filmene som sound recorder – men ikke nok med det, mannen vant en fakkings Oscar!! Vi har tatt i hånden til noen som har tatt i hånden til Peter Jackson (lovpris herren). Noen klyp meg!!

018

Australia har altså mildt sagt store sko å fylle. Forskjellen så langt er at vi nå mer eller mindre føler at vi er på ferie. Kanskje det kommer med varmen? Palmer og strender har en tendens til å fremkalle en viss avslappende ferieatmosfære. Selv om vi absolutt ikke er på ferie. Vi er på dannelsesreise.

Post Script!:!:

For de som sitter med nesa i globusen og lurer på hvor vi suser rundt for øyeblikket, så har vi akkurat landet rumpene våre i en hotellseng i Rockhampton. Avstandene er så fryktelig lange her og det tar så mange flere timer å komme seg mellom hver destinasjon enn i NZ – i dag har vi blant annet sittet ni timer på buss! Herfra skal vi i overimorgen til Sunshine Coast med forhåpentligvis enda flere hvite strender!

2 kommentarer på “Ruinbyen

 1. Hey ! Jeg har bare en ting og si…; » hadde jeg bare vært 20 igjen» !!! Sukk ??
  Er så misunnelig på alt dere får med dere ; noe jeg unner dere av hele mitt ❤️!
  Kos dere masse videre i varmen ; husk mye drikke ??!!!
  Her er det høst og regn ?☔️
  Alle kjente hilser !
  Stooooor klem☺️Love you ?❤️?

 2. Hei – jeg leser alle innleggene minst 2 ganger – morsomt skrevet og jeg liker å le, og det forteller meg at humøret er på topp
  og at dere virkelig setter pris på denne opplevelsen.

  Savner bilder av de vakre strendene da, og en dukkert ?

  Og som Heidi skriver – DRIKK MASSE VANN, den suppa dere puster inn har ikke den samme gode effekten 🙂

  klem fra mamzen

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-tagger og attributt:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>