‘Straya!

Først og fremst vil jeg poengtere at vi har slept oss svært motvillig fra bassengkanten baaare for deres skyld. Det hadde vi aldri funnet oss i for noen andre! Det var allikevel relativt greit å komme oss tilbake under takdekke, da grisunge nr. 1 og 2 begynner å se ganske så gjennomstekte ut. De helnorske kroppene våre har naturlig nok gått inn i sjokk og aner ikke hvordan den skal håndtere så store mengder sol – og resultatet blir to helgrilla nordmenn på spyd.

Men så er det jo en eller annen uskreven regel som fraskriver en all rett til å klage når det er for varmt, som dere der hjemme elsker å minne oss på der dere sitter og huttrer foran peisen. Problemet med en sånn type heseblesende varme, er at det er kul-umulig å gjøre noe som innebærer fysisk aktivitet. Null. Niks. Nada. Det å gå i en trapp, tilsvarer omtrent den samme anstrengelsenmengden som må til for å gjennomføre et triatlon hjemme i Norge. Sånn omtrent.

Derfor er det ikke stor annet å gjøre enn å rulle ut mikrofiberhånklet, klæsje på en kilo solkrem og hoppe i badebuksa! Og det er vel stort sett det vi har gjort også, siden vi kom for en uke siden. Planen i Australia var å begynne i Cairns, en liten by helt øverst på østkysten, for så å jobbe oss nedover mot Sydney, akkurat på samme måte som vi gjorde i NZ. Vi syns det har vært litt som å snu opp ned på hele kloden, for under ekvator blir nemlig det kjøligere jo lenger sør man kommer…  Så i Cairns var det kort sagt hett. Glohett. For ikke å snakke om klamt, med en luftfuktighet på 90%! Vi gjorde derfor det eneste logiske, og flyktet ut i regnskogen!

001

Vi hadde èn full dag i Cairns, og den brukte vi til å reise gjennom regnskogen og til den lille byen Kuranda – først med tog, så med gondol ned igjen. Ironisk nok så regnet det nesten hele sabla tida og vi endte opp med å flakse gjennom skogen uten egentlig å se noe som helst. Togturen hadde vi allikevel moro av da toget var eldgammelt, fra 1891!

002

Gondolturen var mildt sagt ganske nervepirrende da du bokstaveligtalt sitter å dingler i en metallsnor hundrevis av meter over en stor skummel regnskog med slanger, iguanaer og alskens helvetesskap. Det var allikevel ganske utrolig å surfe over en ordentlig regnskog i regnet! Overlevde gjorde vi også!

003004005006007

Det vi kanskje ikke hadde vært særlig forberedt på forhånd, var de enorme avstandene mellom hvert stoppested her i Australia. I NZ var den lengste bussturen på 8 timer. Her er 8 timer nesten et minimum. Og de mildt sagt ugunstige reisetidene da gitt! I natt måtte vi blant annet opp klokka 01:00 for å ta bussen til Hervey Bay (der vi er for øyeblikket) klokka 02:20. For de som lurte, er det klin umulig å sove i et bussete. Klin. Umulig. Vi trasker derfor rundt i dag som to levende døde.

Før vi kom til Hervey Bay, tilbragte vi to kjempe flotte dager i Airlie Beach – vårt første møte med de kritthvite strendene Australia er kjent for! Dag nummer 1 ble brukt til å sove ut ordentlig for så å snoooze ved lagunen nesten av dagen. Jeg aner at ordet ‘lagune’ er et ganske ukjent begrep for nordmenn, men kort sagt er det et stor felles bassengområde rett ved havkanten som er offentlig og kan brukes av alle. Da det er litt utenfor sesongen hadde vi mye av bassenget for oss selv og vi ble plutselig 6 år igjen da vi fikk leke og holde på helt uforstyrret!

008009

For dag 2 måtte jeg trosse sjøsyken (heller overvinne med et par sterke reisesyketabletter!) da vi skulle ut til Whitehaven Beach med katamaran! Det var en fantastisk tur med to stopp – ett på selve Whitehaven Island der vi ENDELIG fikk bade i havet, som var helt ubeskrivelig deilig, og ett på en ferieresort der vi latet oss ved bassengkanten. Whitehaven er utrolig vakkert og vi fikk kjempe flotte utsiktsbilder fra toppen av øya.

011

012

Det er første gang jeg noen sinne har badet i så krystallklart vann med sand så mykt som mel! Det var et ganske avskjermet badeområde da det var langgrundt, så jeg overhørte totalt T da han sverget på å ha sett noe som lignet på en hai. Etterpå spurte imidlertid guiden oss om vi hadde sett noen «lemonsharks» ettersom de ofte svømte rundt på grunnen der vi badet… Jeg hadde ALDRI OM EN MILLION ÅR satt min fot i det vannet om jeg hadde visst at det var HAI DER, aka, min aller største frykt på denne JORD! Havet er dermed off limits for denne jenta. Punktum.

013

T, som er ca en fantasillion ganger modigere enn meg, sa ja til å snorkle og spente på seg føtter, våtdrakt, briller og snorkel og stupte utti for å se på korallrevet. Feigingen ble igjen sammen med gamlissene på en glassbunn-båt der vi kunne se på korallene fra en litt tryggere avstand…

dav

Her skrives det under på at det er helt og holdent eget ansvar å ikke drukne eller bli spist av en kjempemanet.

015016

I morgen er planene å dra på «whale-watching-cruise» der vi tydeligvis er garantert å se en hval! Kryss fingrene for oss!

Tusen takk for kommentarer og alle som deler innleggene våre – det setter vi kjempe stor pris på! Vi leser alle sammen og koser oss gløgg i hjel!

Stay safe – vi prekæst!

5 kommentarer på “‘Straya!

 1. Helt rått Mai-Brit…tenk å bade der det er hai, du er supermodig ass………..og for et vann, og noen strender…herregud,
  helt fantastisk hva dere opplever ass…………..får helt gåsehud jeg, og unner dere så av hele mitt hjerte.

  Bare pass på å smøre, smøre smøre…..før og etter og ikke spar på kremen, kjøp gjerne på apoteket.

  Torkel er modig også, det må jeg virkelig si……..tøffing ass.
  Og for noen fantastiske bilder fra regnskogen 🙂

  Hilse, klemmer fra oss.

 2. Kjære begge to ❤️?
  Dere er så heldige at jeg er grønn av misunnelse!!!????
  Ser jo bare heeelt nydelig ut ; skikkelig paradis?
  Og virker ekstra flott akk nå …; her er det knapt 3 gr og regn = høstvær ???
  Jeg leste innlegget på bussen til Oslo ! Sikkert noen som så litt rart på meg ? ; lo meg nesten ihjel innimellom ?? Kan ikke noe for det ; er jo så artig og lese?
  Ha en fortsatt flott reise !
  Vi hadde en fin Oslotur ; ?opp for teaterstykket!
  Alle kjære her hjemme hilser !
  Stor klem?Love you ❤️??

 3. Hei til begge to.
  Du skriver veldig fint syns jeg og morsomt å lese.
  Får ikke opp deres sider på min mobil, sikkert for gammel men har lest alt på PC og padda.

  Så utrolig fine bilder og flotte steder dere får oppleve. Blir litt misunnelig kjenner jeg nå. Sol og varme. Jeg har jammen også lyst å dra til Australia. Fine strender men jeg vil bo på fint hotell da….
  Husk å bruke masse solkrem da, kjedelig å bli brent. Får farge selvom dere bruker 30 i faktor.

  Kos dere videre og pass godt på hverandre!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-tagger og attributt:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>