Beach Life

Nå syns jeg av en eller annen grunn at det er fryktelig lenge siden sist vi oppdaterte dere! Ikke fordi det har skjedd så alt for mye. Den siste uka har vel kanskje vært den minst begivenhetsrike jeg kan huske på lenge – først og fremst fordi det ikke har vært så forferdelig mye å gjøre, annet enn å ligge på stranda, som ikke er spesielt bloggeverdig. Selv om Australia absolutt har fantastisk mange flotte attributter å bidra til turen vår med, så er det i grunn lite å gjøre her for to som ikke er spesielt glade i å verken surfe, snorkle, sole seg eller kjøre båt. Som i og for seg utgjør 90% av aktivitetstilbudene. En annen grunn kan også være at vi har prøvd å være litt forsiktige med penger og ikke bare «bruke for å bruke» så vi har noe å finne på den dagen, for Sydney (!!!) har nemlig så utrolig mye mer å by på!

Sydney har i det minste for meg, latt vente på seg, og har vært høydepunktet jeg har sett fram til siden vi landet i Cairns! Jeg ser det som selve symbolet for hele Australia og jeg har alltid slitt med at det ikke går helt opp for meg hvor jeg er, før jeg ser et slags kjent monument – altså operahuset i dette scenarioet! For øyeblikket har jeg hele tiden tenkt at vi like så godt kunne vært på Grand Canaria – for jeg har jo ikke hatt noen kjente knagger å henge minnene på! Derfor er jeg superglad vi valgte å sette av ekstra mye tid her. Vi reiser i morgen (05:05 på morgenen..!) og blir fram til vi reiser videre til Japan den 11.11! 

Forrige innlegg skrev jeg i Brisbane, og etter dette reiste vi videre til Surfers Paradise, Byron Bay, så til Port Macquarie, som vi for øyeblikket befinner oss i! Å komme til Brisbane var kanskje et bittelite sjokk etter så mange uker, både i Australia og NZ, i små byer – Brisbane er kjempesvært og med alle skyskraperne var det som å være tilbake i USA. Brisbane er allikevel mye mer Europeisk enn noen storby utenfor Europa vi har sett, med mange gamle bygg midt i blandt all betongen. Storby for oss betyr sightseeing-buss, så vi fikk oppleve byen fra toppen av en dobbeldekker, der vi sakte med sikkert smeltet fast i setene våre. 

001

Vi tok blant annet the Wheel of Brisbane og reiste videre opp Brisbanes botaniske hage og så til Mt. Cootha, som ga en helt syk utsikt over byen! 

002 003 004 005 006 007 008009

Surfers Paradise, som ble neste stoppested etter tre dager i Brisbane, var som navnet tilsier, kanskje ikke heeeeelt vår «cup of tea». Hostellet var det verste vi har bodd på hittil og vi måtte vrenge hele Internett for å finne på noe å bedrive tiden med. Som sagt, er du en kjedelig liten norsk pottit som ikke surfer, får du lide konsekvensene. 

Da det var uaktuelt å oppholde seg på hostellet noe lenger enn absolutt nødvendig, valgte vi å gå oss en tur langs strandpromenaden til en park vi hadde hørt om, bare noen kilometer unna. Det var overskya og vi hadde det relativt koselig… Helt til vi kom til et svært skilt med et bilde av en ENORM kvelerslange, etterfulgt av teksten – WARNING, BOA CONSTRICTOR SPOTTED IN THE AREA.  

Kort fortalt, så flyktet vi så langt vekk som det var fysisk mulig å komme – til toppen av Skypoint Observation Deck, en skyskraper som rager 230 meter over bakken! 

010 011

Surfers Paradise var absolutt verdt å se – ikke misforstå – vi ble faktisk enige om at det måtte være Australias ekvivalent til Miami. Milevis lang strand med enorme bølger og skyskraperne rett på strandkanten! Det blåste allikevel såpass at bading ble utelukka. Og hva i svarte er poenget med en strand da, tørr jeg spørre?? Åjo, surfe, det var sånn det var ja…

Vi fant oss derfor heller en arkade og brukte 10 dollar på å skyte på liksomelg. Half hour well spent.

012 013 014

Det var derfor ikke med et så veldig tungt hjerte vi satte kursen mot Byron Bay – hundre ganger koseligere og med en hundre ganger bedre badestrand! Halvparten av befolkningen var dessuten ganske stein, som gjorde atmosfæren betydelig mer avslappet. Byron Bay er vel mer eller mindre en by stuck in the 70-ies, med regnbuesjapper og organiske vegetar cafeer langs hele sentrumsstripa. Et surfemekka, selvfølgelig, så vi måtte trosse varmen og klatre opp til turistattraksjon nummer 1; fyrtårnet på Australias østligste punkt! 

015 016 017 018

I morgen blir den siste bussturen (forhåpentligvis noensinne i våre liv)! Deretter går det kun i ekspresstog med egen kantinevogn og setebelteløse stoler. Oh, the luxury… 

Personlig venter jeg på en telefon hvert øyeblikk fra Guinness World of Records som ønsker å beære oss med en medalje for mest timer tilbragt på en buss noensinne. En eller annen pokal syns jeg i det minste noen kan hoste opp til oss. Hvor mange timer, spør du? Herregud, det tørr jeg nesten ikke tenke på. Hvordan i huleste har det seg at vi ikke har gått fra vettet?? T har i det minste verdens største tålmodighet å lene seg på – et karaktertrekk som kanskje ikke passer meg like godt… Men så har jeg sabla meg overlevd allikevel! Nøyaktig hvordan får forbli et uoppklart mysterium…  

Sånn på tampen kan vi vel si at vi er svette, slitne og klare for Sydney. Strandlivet har sine meritter, men vi er LANGT i fra noen strandløver og skal med GLEDE baske oss i skyggen av bylivet i noen dager. Skyskrapere, operahus og hengebroer – AH vi er sprekkeferdige av forventning!! SYDNEY, HERE WE COME! 

4 kommentarer på “Beach Life

 1. Hey og takk for nok et flott innlegg og fine bilder ❤️?
  Sånn for og beg med fakta herfra…; DET SNØR ??☃️!!!
  Og dere går og rusler på stranda…?☀️!
  Blir vel sånn når verden er snudd på hodet?☺️
  Tenk i morra er det EN mnd til vi ses?!!!
  Er vel lov og si at jeg gleder meg vannvittig?
  Håper dere får fine dager i Sydney !
  Kos dere masse videre på tur ! Veldig glad dere ikke har blitt spist opp …!!!
  I morra skal vi på vår årlige ‘elgfest’ ; dog uten elg til midd. denne gang ! Lite jubeleum også ; 30 år siden oppstart ??
  Så blir det feiring av mormor 80 år neste helg!?
  Intet nytt og melde om husbygging !
  Alle kjente hilser masse ; tenker på dere se☺️
  Stor klem til dere begge to❤️? Love you?

 2. Fortsatt moro å lese og se! ? Og fortsatt fint å få vite at alt er bra med dere og at dere nyter dagene og muligheten dere har akkurat nå. ? Lykka til med neste land. ??

 3. Tante Ann Kristin sa:

  så heldige dere er… Flotte steder og fine strender for oss som liker strandlivet…..Dere er brune og flotte og ser ut som dere koser dere.
  God tur videre og nyt det. Her er det – 2 og snø.
  ??

 4. Rett fra hjertet, som vanlig – deilig å lese

  Neste stopp blir spennende – det også, og JA – godt dere er oppspist av et eksotisk dyr eller noe annet skummelt. Hold hender
  overalt, da er det lettere å redde hverandre 🙂

  Og IKKE tenk på hjemturen eller hva som kommer etterpå, før siste uken.
  Her har snøen og kulda tatt oss, vi holder oss inne og fyrer, når vi ikke jobber.

  klemz fra mamz

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-tagger og attributt:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>