Litt utenom det vanlige.

Gjett hva – det regner i Australia også folkens. Svære, harde dråper som klasker ned fra oven og tvinger alle små backpackere som ikke vil bli våte, til å holde seg innendørs. Så vi har rigget oss til i soffakroken på hostellet og har måttet finne underholdning annensteds!

Jeg tror kanskje dårlig vær har en tendens til å gjøre poeter ut av hvermannsen – det har i allefall den effekten på meg. Det er kanskje noe i den nitriste, tordenfylte lufta som gjør at jeg blir litt mer tankefull enn vanlig. Nei, reflektert passer nok bedre! Tankefull får alt til å høres så alvorlig ut. Vi har vært litt ekstra reflekterte i dag og, siden det regner, så tenkte jeg at vi kunne lage et bittelitt annerledes innlegg basert på noen reisetanker vi har gjort oss etter tre måneder on the road.

Før noen av dere blir nervøse og tenker at alt dette på en eller annen måte kommer av at vi ikke har det bra, så SLAPP AV – vi har det helt ypperlig! Ikke det grann å sette fingeren på – sett bort i fra at det regner. Jeg mener, vi er i Sydney, den flotteste og vakreste byen vi har besøkt så langt! Og om TO DAGER REISER VI TIL TOKYO! W.H.A.T!

Allikevel kan det være utrolig utmattende å være på reisefot. Før vi reiste hadde vi (kanskje mest jeg…) en slags fantasi om at vi kanskje kunne finne en eller annen måte å leve av å reise, så vi kunne fortsette med det i det uendelige! Etter tre måneder tror jeg kanskje vi har innsett at vi kan legge akkurat DEN fantasien i drømmebanken (en svær metaforisk boks jeg legger alle mine uoppfylte drømmer i). Noe vi imidlertid har funnet ut, er at vi funker utrolig bra sammen som team og at vi aldri (!!!!) kommer til å slutte å ha lyst til å reise – kanskje til å med bo utenlands – men da med trillekoffert og hotellbookinger hele veien!

Missforstå meg rett, å være backpacker er helt utrolig spennende! …Men en såkalt aquired taste. Vi hadde vel en slags anelse om hva en backpacker var før vi reiste, men trodde kanskje vi kom til å passe bedre i rollen enn det vi for øyeblikket gjør. Mest fordi jeg personlig er en 85-år gammel mann med høyt blodtrykk forkledd som en 24-år gammel kvinne, med personlighet og interesser som gjør at det å bo i et hus med 100 20-åringer blir litt vel utfordrende. T har alltid kommet overens med alle og jeg har hele tiden tenkt at jeg har dratt han ned med min gamliss-tankegang. Helt til han en dag for et par uker siden plumpet ut med «jeg er så dritt lei dissa backpackerne». Så det er ikke lenger tvil om at det ligger å murrer en gammel mann under alt det skjegget.

Det er ikke selve backpackingen som er problemet. Å ha alle ens eiendeler i en sekk, å få oppleve nye steder hver eneste dag, å slippe å tenke på jobb og skole og bare gjøre akkurat som man føler for den dagen – denne delen er det absolutt ikke noe galt med. Bær over med meg litt til!

Før vi reiste hadde jeg nemlig en tanke om at det å reise ville gjøre at jeg ble litt mer tolerant og forståelsesfull overfor andre mennesker – det motsatte har imidlertid skjedd.

Det finnes ikke noe mer irriterende enn en backpacker. De er urenslige, bråkete, uhensynsfulle (er det i det heletatt et ord??), egoistiske og selvopptatte. De gidder ikke skylle ned etter seg på do, de vasker ikke opp etter seg, de kaster matrester i vasken, de snorker, de drikker seg dritings og ødelegger nattesøvnen for alle de gamle grettne gubbene som bare vil sove og sitte i ro i soffa’n uten Justin Bieber på full guffe på høytaler’n. For øyeblikket er det for eksempel beer-pong konkurranse i fellesrommet… Det er bare så vidt jeg ikke åpner nærmeste vindu og kaster meg igjennom.

Absolutt alt ved turen vår har gjort det verdt å leve med mennesker som er totalt forskjellig fra oss selv, men hadde vi hatt en magisk konto med ubegrensede midler, hadde vi UTVILSOMT bodd på hotell hver natt. INTET unntak.

Jeg skjønner når jeg leser igjennom at dette kan virke som et skikkelig syte-innlegg. «Uff, stakars oss, vi får reise verden rundt, men må bo sammen med noen som ikke vasker opp etter seg, buhuuu». Det er vel ikke heeeelt sånn vi mener det. Men nå har det seg faktisk sånn at dere der hjemme har hverandre å lufte irritasjoner og hverdagsproblemer med – vi må også få ha en lufteventil! Dere blir dessverre de uskyldige offrene. #sorrybutnotsorry.

For å være veldig grafiske et øyeblikk, så føler vi oss til tider som et hundre år gammelt ektepar som snubla inn på en nattklubb i håp om at det var et koselig lite kaffebrenneri.

PHEWW! Takk for meg. Ventilen er nu lukket og vi skal nå sporentreks bevege oss fra festen som er i ferd med å utarte seg forran øynene våre her. Vi har forsåvidt store forhåpninger til at Japan er noe annerledes. Jeg mener, de er et folk som rynker på nesa hvis du har på sko inne og snakker høyt på telefonen i offentlighet. Our kind of people!  

Australia har nok vært litt ekstrem når det kommer til å huse antageligvis 90% av den typen backpacker vi forakter – langhåra, barbeinte, møkkete surfertyper som ser ut som de har bodd på stranda under en palme de siste tre ukene. Begeret rant rett og slett over et lite øyeblikk! Med andre ord, er vi vel mer eller mindre klare for et lite skifte av kulisser – Australia, du har vært alle tiders (herregud, jeg MÅ jo være 85…) men vi er klare for noe nytt nå! Japan, HERE WE COME!

 

PS: slapp av, det kommer et vanlig innlegg fra Syney om et par dager når vi er ferdige med å oppleve det! Følg forresten litt ekstra godt med på Snapchat/Instagram/facebook i morgen – da skal jeg nemlig ta av meg 85-åring-hatten min et øyeblikk og være litt gæren!

001

2 kommentarer på “Litt utenom det vanlige.

 1. Pappa sa jo det da du var liten – ‘Mai-Brit er en gammal kjerring ho vettu’ 🙂 skjønte det han.

  uhensynsfull = hensynsløs

  Virket ikke sutrete i det hele tatt, bare bånn ærlig uten å klage, og som vanlig godt skrevet.

  Nyt resten av Sydney, og god tur til Japan – og som det teamet dere har blitt, takler dere det meste, hilse Torkel.

  klemz fra mamz

 2. Ja det var en annen måte å skrive på….
  Håper dere har det bra… ??
  God tur videre. Her er det litt snø og minus 4 gr og fyrer med ved.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-tagger og attributt:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>