Japan in our <3

Mein Gott, for et STED!! Japan – la oss få bli, vi elsker deg! 

Jeg har hele tiden hatt en snikende følelse av at Japan kom til å deise forbi både New Zealand og Canada som våre yndlingsland på reisen (altså, kanskje en delt første plass med NZ da det har en helt spesiell plass i mitt hjerte!), selv om vi ikke helt har visst hva vi skulle forvente oss. Først og fremst vil jeg kanskje beskrive Japan som utrolig stort og travelt, for selv om selve landmassen er ca på samme størrelse som Norge, har det et innbyggertall på 24 ganger så mange! 12 millioner mennesker bare i Tokyo alene! Allikevel er det ikke så hektisk og kaotisk som man kanskje ser for seg med så mange folk. Hittil har vi kun møtt ekstremt tålmodige, hjelpsomme og fantastisk hyggelige mennesker, dog veldig beskjedne og kjempedårlige i engelsk. Det er et system for alt, ingen prøver å presse seg inn på trikken før alle har gått ut, for det er et køsystem naturligvis, de unge reiser seg når det kommer en gammel stakkar som trenger setet mest, de smiler UANSETT og klager aldri, de teller faktisk vekslepengene foran deg, så du er sikker på at du ikke blir lurt, de tar i mot alt du gir dem, om det er penger eller et kredittkort, som om det er det mest dyrebare som finnes og konduktørene bukker ALLTID mot passasjerene når de forlater vogna… Bare noen av mange flere grunner til at vi ELSKER dette landet! 

Ikke nok med det, men det er en slags kultur-greie i Japan å sette ekstremt stor pris på kawaii – altså søte ting. Og av nettopp den grunn finner man Disney-butikker og Mummi-merchandice OVERALT! De har egne Mummi-cafer der du, hvis du skulle komme alene, kan sitte å spise et måltid sammen med en lifesize-Mummibamse! Det er nesten så jeg har vurdert å kjøpe en egen koffert til alle Mummi-relaterte produkter jeg kommer over (jeg fant blant annet Lille My pastiller)! Senest i dag satt vi på en Mummicafe og spiste en Mummiformet pannekake mens de spilte Mummi-musikk over høytaleren. HALLO – jeg må jo ha dødd et eller annet sted på reisa og havnet i paradis, tror jeg! 

I skrivende stund befinner vi oss i Osaka. Vi begynte i Tokyo for så å ta Shinkhansen videre til Kyoto og etter et par dager her, reiste vi i dag til Osaka. I Tokyo bodde vi i et område som heter Asakusa – veldig sentralt og perfekt for et besøk til blant annet Senso-ji tempelet! Det var utrolig moro å se hvor annerledes skikkene forbundet med Buddhismen er i forhold til kristendommen. Man må blant annet rense seg med en spesiell røkelse før man kan gå inn i tempelet og også vaske hender og munn med vann. 

001 002 003

Samme dag dro vi til Akihabara – også i Tokyo, men i et annet distrikt. Dette skulle liksom være et slags gaming-manga-anime distrikt (nerdedistrik, for å si det rett ut) og vi hadde sett frem til å baske oss i kjent materie og spre rundt oss med penger… Vi ble mildt sagt litt skuffa når vi fant ut at det KUN gikk 100 % i japansk animekultur (en sær form for japansk tegneserie), ikke akkurat vår cup of nerd. Det burde vi selvfølgelig skjønt, men moro hadde vi det likevel! Vi fant blant annet en kattecafe å slå i hjæl noen timer i. 

Kattecafe, ja. Du leste ikke feil. Det er ikke en spesiell kaffetype jeg mener, men en cafe full av katter. Levende, hvesende katter med fire ben og hale. Som tusler rundt mens du drikker kaffe. 

Only in Japan

dav

dav

006 0071 007

Vi rakk også en tur opp i Skytree – et observasjonstårn over 300 meter over bakken. Utrolig utsikt over Tokyo! 

008 009 010

Japan er utrolig svært og vi spratt rett og slett rundt som pingpongballer i undergrunnssystemet for å få sett mest mulig. Innad i Tokyo, er det den beste måten å komme seg rundt, men siden vi skal videre rundt om i landet, tar vi toget! Planen er, ettersom vi har et togpass på 14 dager, å reise videre fra Osaka etter ett par dager til Hiroshima, så til Kanasawa ved kysten. Vi legger nok til ett stopp til her før vi kommer tilbake til Tokyo, der vi får noen dager før vi reiser *gulp* hjem… 

Det er veldig merkelig hvordan man kan ta en så total helomvendig fra å egentlig syns at det er greit at man snart skal hjem, til at man absolutt ikke vil hjem – NEITAKK Norge, vi vil bli litt til! Vi er ikke i tvil om at det hadde med land-byttet å gjøre. I Australia slet vi mektig med å fylle tiden med noe vettugt, mens vi her er livredde for ikke å få med oss alt som er å se. Det er SÅ mye å gjøre her! For ikke å snakke om kjøpe! Klær er så billig og det er kjøpesentre seriøst overalt! Det gjør litt vondt i lommeboka, men vi føler allikevel at det er litt greit ettersom vi har holdt oss VEL under budsjettet på hele turen. Jeg mener, hvor mange steder i Norge selger dem Mummi-tøffler egentlig? Jeg bare spør. 

Dag to i Tokyo dro vi på dagsutflukt til Kamakura, en by litt utenfor Tokyo. Det var kjempe moro og vi hadde det SÅ gøy av den søte lille japanske guiden vår som var så elendig i engelsk, men som holdt seg i det hele veien og spøkte og lo. Vi fikk se den ikoniske Buddhaen som Kamakura er mest kjent for, så dro vi videre til et tempel der vi var gjester til en formell tedrikkeseremoni. Det var utrolig gøy, men ganske nervepirrende da vi ikke hadde så veldig lyst til å drite oss ut med å ta koppen i feil hånd, eller drikke fra feil side av kruset. For det er ikke bare å helle litt grønn guffe i en kopp, nei! 

Først skal vertinnen, hun som serverer te, lage teen på en spesiell måte mens gjestene ser på (alle sitter på gulvet naturligvis!). Så serverer vertinnen te til alle sammen enkeltvis med et bukk, og man må da selv også bukke. Så skal man ta teen i den høyre hånden, plassere den venstre hånden under og drikke alt i en omgang! For the record, grønn te smaker som gress. Nyklippet gress. Men det er selvfølgelig en stor fornærmelse å ikke drikke opp alt, så vi gulpet det i oss innimellom brekkningene. Så skal man tørke av koppen med tommelen, sette koppen fra seg på gulvet (riktig vei) og beundre den i noen minutter før vertinnen henter den igjen. 

Åh, som jeg elsker sånt!! 

011

sdr

0131 0132 013 014 015 Siste dagen i Tokyo reiste vi inn til Shibuya og Shinjuku, andre distrikter i Tokyo og brukte for det meste bare penger. Hele dagen. Fra vi sto opp til vi la oss. Vi tok oss også en tur opp i Regjeringsbygget for å se på solnedgangen fra observasjonsdekket. Ikke så verst utsikt med Mt. Fuji i det fjerne!

016 017 018 019

For de som ikke vet det, så er crepè’s (de tynne franske pannekakelignende greiene) en STOR hitt i Japan. Det er crepè-stands bokstaveligtalt overalt. Fylt til randen med alle mulige søte saker. Som sjokolade, for eksempel. Som er vår personlige favoritt.

020 021

Som en liten side-note har jeg lyst til å legge til at vi i dag på hostellet fant en vekt. Den vekta viste, som jeg selvfølgelig visste, men har valgt å fortrenge, at jeg har lagt på meg mellom 3 og 4 kilo. Torkel, nei, han har ikke lagt på seg noe. Ingen. Verdens. Ting. Livet er så utrolig urettferdig. Jeg vet ikke helt hvorfor det er så viktig for meg å si det, men jeg vil vel kanskje at dere skal være klar over at det kommer ei litta bolle hjem til dere om et par uker (ei bolle og en pipestilk…) som skal på slankekur. Vi har kosa oss antagelig mer enn det som har vært nødvendig. Men dere kan jo tenke dere selv når hjernen tror du er på ferie og du hver dag ser noe godt som du har lyst til å unne deg, for du er jo tross alt på en slags ferie… Man kan kanskje si at jeg angrer 49%. 51% av meg angrer ikke. Feriekiloene går av etter noen uker tilbake i rutinene, så jeg er ikke så forferdelig engstelig for akkurat det. Poenget er at det er ABSOLUTT ikke nødvendig å påpeke at det ser ut som jeg har spist ho som satte ut på reise for fire måneder siden. Bare sånn så det er sagt.   

Jeg merker at jeg har så mye mer jeg har lyst til å fortelle dere enn det jeg klarer å presse inn i ett innlegg. Alle de små tingene som skjer hver dag som vi ler av, eller alle folkene vi møter og ser som skiller seg så mye fra alt vi har sett før. Alt er så nytt, men vi føler allikevel at vi på en måte klarer å holde hodet over vannet ved å bukke og nikke og smile så mye som mulig. Et smil kommer man faktisk veldig langt med! 

Ellers så er jo Torkel et lite fenomen i et land hvor gjennomsnittshøyden er på ca. 1.65. Det første som skjedde da vi ankom Tokyo og skulle igjennom sikkerhetskontrollen, var at ei litta jente begynte å gørrflire bak oss i køen og pekte opp på T som om han var et merkelig skjeggete romvesen. 

I morgen skal vi på en syklende, kulinarisk spise-tur! Poenget er vel å sykle fra sted til sted og prøve forskjellig mat, med en guide selvfølgelig. Hittil har vi vært mindre imponerte over japansk mat. Vi er ikke akkurat så veldig bespiste (ett nytt ord jeg nå tar copyright på) og det går for det meste i pizza og pasta, men fyttirakkern for no ekle greier japanerne spiser! Alt smaker som fisk. ALT. Til og med godteriet! Ikke rart alle er radmagre her. Bare jeg som klarer å legge på meg i Japan. 

SAYONARA

3 kommentarer på “Japan in our <3

 1. Så mye fine bilder…. Ser ut som dere har det kjempefint og at landet er topp. Mange fine opplevelser. Er det kaldt? Trodde det var litt varme der. Mye klær på dere ihvertfall.
  Ja nå begynner det å gå mot slutten men det blir vel et par reisebrev til før dere kommer hjem.
  Ha det godt og kos dere og nyt reisen. Det er ikke farlig for deg å legge på seg noen kg for du er tynn nok. Veldig tynn så bare behold de du. Snart julekaker og julegodt ?

 2. Marianne Nygaard sa:

  Fantastisk innlegg – flotte bilder, og det er jo bare a bli en stund – he he
  3-4 kilo er jo ikke noe, bor du hos meg er dem borte i en fei – klemzer

 3. Tusen takk for innlegg ! Jeg koser meg glugg i hjel med både tekst og bilder !?
  Ser ut som dere har det helt toppers ?❤️?
  Her er det bare bra ; venter på at dere kommer hjem ! Nå går nok de siste ukene fort unna!!!
  Henrik er på utadgående ; så shopping og flytting om dagen ! Se på bil til uka ??
  Kos dere masse videre !
  Alle hilser! Stor klem ! Love you ???

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-tagger og attributt:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>