Blekksprutboller og liksompannekaker

Det. Er. Så. KALDT. Her! Kanskje ikke så rart med tanke på at vi befinner oss et eller annet sted i de japanske alper. Det visste jo ikke vi da. Plutselig var det bare masse fjell rundt om kring. Research? Research er for pyser. På med lua, så ekke det no problem lenger. Fint med en liten forsmak på hva som venter oss når vi kommer hjem, OM EN UKE! WHAT!

Vi er i Takayama for de som lurer! Antageligvis den minste byen vi har vært i hittil i Japan. Kun noen og 90 000 innbyggere. Det er alltid så komisk, for nesten uansett hvor vi er, så er det alltid minst tre ganger så mange mennesker som i hele Akershus fylke sammenlagt. 500.000 innbyggere (Oslo, medandreord) karakteriserer en liten by på disse trakter… I morgen skal vi nedatt til Tokyo igjen og gleden er STOR (for meg i det minste), for det betyr DISNEYLAND om kun TO DAGER!! Jeg klarer bare ikke forholde meg rolig. Klarer det bare ikke! Det er få ting jeg setter større pris på enn Disney. Sett bort i fra familien min og kjæresten min og svigerfamilien min og senga mi og alle de andre selvfølgelighetene, naturligvis. De som kjenner meg vet at jeg fortsatt bruker VHS spiller’n til å spille av Disney-klassikerne. Det er klart de hopper og fusker litt i starten, men GUD så mye bedre de er i god gammeldags 90-talls kvalitet! Dagen er planlagt nesten ned til hver minste detalj, fra hvilken billettkasse vi skal stille oss i kø for til hvor vi skal spise lunsj. For det å besøke Disneyland er ikke bare bare – det må ligge en klar strategi til grunn, så man får mest ut av dagen! Vær forberedt på tidenes mest episke Disney-blogginnlegg om et par dager! 

I ventetiden har vi blant annet vært i både Osaka (etter Kyoto) og Hiroshima, der vi hadde noen kjempefine dager! 

Osaka er kanskje mest kjent for Osaka Castle, som er et helt fantastisk palass omgitt av en veldig idyllisk park. For å bli litt bedre kjent i byen, valgte vi allikevel å tilbringe første dag i Osaka på sykkel. Jessda, vi fortsetter å sjokkere! Ikke nok med det, vi snakker om en syklende kulinarisk ferd rundt i byen for å smake på den lokale «delikatessen»! Jeg setter delikatessen i hermetegn, fordi japansk mat er æsj. Selv om det kanskje ikke er fisk, så smaker det uansett som fisk. Og er det fisk, så er det ikke vanlig fisk, neida, de skal absolutt bruke alt mulig annet rart, som blekksprut, ål, muslinger, kamskjell og fandens oldemor. Og får vi først servert vanlig fisk, så er den RÅ. Også skal de dynke alt mulig i en merkelig saus som selvfølgelig smaker som FISK. Finner du først et sted som serverer pizza, kan du BANNE på at du får en med reker og blåskjell på. Jeg mener, ærlig talt. 

Vi ville allikevel ha et åpent sinn, så vi syklet av gårde med guiden vår rundt i de smale gatene i Osaka for å smake på det Japan har å by på. 

… Det var en veldig fin opplevelse altså, men maten kunne vi VIRKELIG spart oss for. Vi fikk blant annet servert en løk. Ja, en løk. I saus som smakte som fisk. Så fikk vi koreanske «pannekaker» – heller no grønnsaksblandingsgreier skvist flat med små gelleklumper jeg senere fant ut at var blekksprut. Åja, så fikk vi små runde blekksprutkuler som ikke smakte som noenting. Også kronen på verket; innvoller i fiskesaus. Det var jaggumeg godt det lå et bakeri rett rundt hjørnet… 

Jeg vet at vi kanskje er veldig ensformige i matveien der lasagne, pizza og taco står svært høyt på lista over yndlingsmat, men med tanke på at vi faktisk har prøvd flere ting og ikke har likt noe, føler jeg ikke at det er oss det er noe galt med. Bakverk er de gode på da. Veldig fint for en som allerede har lagt på seg 570 kg. Også lager de noen veldig gode sånne melbolle greier med noe guffe inni. Det har vi vel spist nesten hver eneste dag. Flaks for oss finnes det alltid en McDonalds å ty til i nødens stund… 

001 002 003

Etter sykkelturen måtte vi selvfølgelig ta oss en tur til Osaka Castle, og det er like flott som på bildene! Himeji Castle, som vi besøkte dagen etter, var allikevel en smule bedre. Himeji er en mindre by litt utenfor Osaka og vi valgte å ta en liten dagsutflukt hit for å få med oss Himeji-Castle. Det var noe litt annet enn det stusslige lille uthuset de kaller et slott hjemme i Norge! 

004 005 006 007

Hvis du ser på kartet, er det et ganske langt stykke mellom Osaka og Hiroshima, som ligger veldig langt vest i landet. For oss som nå er blitt vant til å tilbringe en dag i ett bussete, er det helt utrolig at vi kan komme oss tvers over landet på en times tid! Det er litt mindre forhold enn Australia selvsagt, men det er ikke TVIL om at Shinkhansen slår Greyhound bussen laaaaangt ned i støvlene! 

De fleste forbinder kanskje Hiroshima med 2. verdenskrig og byen er absolutt ganske preget av dette. Ikke så rart med tanke på at absolutt alt måtte bygges opp igjen fra scratch etter 1945. Det eneste som står igjen er et murbygg som et slags monument for det som skjedde. Det er veldig merkelig stemning i slike områder og alle er veldig stille og respektfulle. Ikke akkurat et sted man tar en selfie, liksom. Allikevel vel verdt å få med seg og jeg er veldig glad for at vi valgte å reise hit! Vi gikk ikke inn på museet som selvfølgelig også ligger i minneparken, rett og slett fordi jeg mest sannsynlig ikke hadde klart å holde maska. 

008 009

Dag 2 i Hiroshima tok vi en liten fergeutflukt til Miyajima-øya, en real turistfelle, men et ‘must’ i følge Tripadvisor! Øya er kanskje mest kjent for den «flytende» torii-porten, men er også full av souvernier-sjapper, søte cafeer og flotte parkområder. Nok en gang slo idiothjernen min til med et ønske om å gå til toppen av Misen fjellet… Jeg vet virkelig ikke hva som er galt med meg for jeg burde skjønne nå etter tusende gang på denne turen, at det å bestige fjell ikke er oppnåelig for de tjukke små bena mine. Jeg hatet HVERT sekund av den turen, som aldri tok slutt! Hundretusen trappetrinn og idiotiske skilt hver hundre meter som minte om at det bare var 900 meter igjen – RETT OPP… Herregud, så gretten jeg blir når jeg er sliten. Siste stopp før toppen plantet jeg rumpa mi tvert ned i første og beste benk. T tok seg til topps uten meg for å si det sånn. 

010 011 012 013 014 015

Vi fikk så vidt med oss at det var første søndag i advent i går. Selv om de spiller julemusikk i absolutt alle butikkene og har pyntet gatene med lys og juletrær klarer vi ikke helt å skjønne at det kun er fire uker igjen til jul. Jeg ber nesten litt om at det er en snøstorm som møter oss på flyplassen så vi kan få kommet oss ordentlig godt inn i den juleånden alle andre der hjemme er i! 

I morgen er ferden vår på mange måter over, ettersom vi reiser fra Tokyo den 4 desember. Vi skal kose oss glugg i hjel de siste dagene i Tokyo – den byen vi har likt absolutt best – og det blir ett par innlegg til før flyet setter av sted mot Norge. God mandag, allihopa! 

En kommentar på “Blekksprutboller og liksompannekaker

  1. Takk takk for oppdatering , flotte bilder og god latter !???
    Tank ; bare en uke nå så er dere på norsk jord ??
    Nyt siste opplevelser i Japan …; mens jeg teller ned ??
    Hilsen og stor klem til begge ❤️? Love you?

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-tagger og attributt:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>