Spesialinnlegg: The Happiest Place on Earth

Fy flate. Fy flate, fy flate, FY FLATE!! Jeg tror ikke det norske vokabularet har ord store nok til å beskrive hvor UTROLIG dagen vår har vært. Vi er sikkert flere, men jeg har en forferdelig uvane med å over-glede meg til ting, altså overdrive hvor fantastisk noe kommer til å bli oppe i hodet mitt. Som regel blir jeg alltid litt skuffet, fordi det alltid er ett eller annet som ikke går helt som hjernen min hadde sett for seg. Not today! Ikke en eneste nedtur eller skuffelse – rett og slett en dag bestående KUN av oppturer, utrolige opplevelser og forventninger som blir blåst fullstendig av banen. 

I løpet av dette innlegget kommer dere mest sannsynlig til å tenke at jeg er litte granne gæren, hvis dere ikke allerede har kommet til den konklusjonen for lenge siden. Disney betyr kanskje mer for meg enn de aller fleste, så det går nesten ikke an å forklare hvor utrolig moro vi hadde det i en park som i bunn og grunn ble designet for barn! Jeg kan imidlertid si med begge hendene på hjertet at jeg hadde mitt livs beste dag i den parken! Selv om jeg var veldig opptatt med å bli oppslukt av all Disney magien, tror jeg T hadde det ganske OK også – han syns i allefall jeg var forferdelig søt med de nyinnkjøpte Minniørene mine!  

001

Da parken ligger litt utenfor sentrum av Tokyo, valgte vi å «splurge» litt på ett hotell som lå nærme nok til at vi kunne stille opp grytidlig på dørstokken! Vi trappet derfor opp på Hilton Bay Hotel, vel vitende om at det så ut som vi hadde bodd på gata de siste fire månedene, med alt vi eier og har i hver vår gigantiske ryggsekk. De slapp oss heldigvis inn og ga oss et megafantastisk rom med utsikt ut mot parken! 

sdr

Ankomsten vår var heller ikke så aller verst, da vi kom seilende inn på et Mikke Mus TOG!! 

dav

Jeg hadde kjempestore problemer med å få sove kvelden før kvelden, litt som en unge før julaften, rett og slett fordi jeg var livredd for at noe skulle gå galt og spolere min nøye planlagte, perfekte dag! Parken åpner ni, men absolutt alle som finnes på Internett og som har vært i Disneyland sa at man MÅTTE møte opp MINST en time før parken åpnet. Jeg ble selvfølgelig megastresset og smurte derfor kanskje litt tjukt på i frykt for at alle andre også ville ha lest det samme – så vi slepte oss ned halvannen time før parken åpnet…

Disneyland, for de som ikke vet det, består av massevis av flotte attraksjoner (ikke karuseller!) som gjør litt ut av å ta deg med inn i verden til den attraksjonen du tar! Ole Brumm har sin egen attraksjon, Peter Pan, Buzz Lightyear og Lilo og Stich blant mange flere! I tillegg er det kjempeflotte parader flere ganger om dagen, og her snakker vi om å ta den 150% helt ut! For ikke å snakke om alle butikkene som finnes rundt om kring! Og maten dere… Så mye herlig mat, og absolutt ALT er formet som Mikke! Her snakker vi Hamburgerbrød, nuggets, churros, is, kaker – you name it! De har blant annet en egen restaurant i Alice i Evertyrland tema, som serverer en hel Ubursdagskake! Alt er så i de grader gjennomført! 

003-1 004

dav

dav

007

dav

009

dav

011

Parken er delt inn i flere «distrikter» – Tomorrowland, Fantasyland, Westernland, Toontown og CritterCountry. Vi koste oss absolutt mest i Fantasyland der de blant annet hadde et Haunted House i the Nightmare Before Christmas-tema! Fordi det er jul, er parken full av julestemning som musikk og mat og souvernirer og et gigantisk juletre midt i den største handlegaten! 

012 013

Jeg skal ikke juge, halve moroa var å rusle rundt i butikkene og *kremt* handle til det gikk varmt av kredittkortet… HerreGUD så utrolig mange fine ting! Jeg tror ikke det finnes en ting de ikke lager i Disney-tema; buttons, pins, puslespill, klær, smykker, hodepynt, mat, godteri, nøkkelringer, rammer, lego..! Lista tar aldri slutt! Og det var fanken meg noe nytt i hver sabla butikk vi var i! Det gjorde nesten fysisk vondt i hjertet å gå i fra de tingene vi måtte legge fra oss grunnet mangel på en egen souvernierkoffert… Det er dessuten veldig lett å gå i fella som heter «den dagen vi får vår egen leilighet»-fella. Ja, det er klart vi skal fylle den leiligheten til randen med Disneymerchendise, men hvem vet om det er plass til en to meter høy Mike Wasowski plysjfigur i gangen, liksom..? 

Sekken er allikevel en del mye tyngre enn den var da vi sjekket inn på Hilton… PYTT! Nå er vi fanken meg snart ferdig med å drasse rundt på den forbaska sekken – so what om den veier to kilo mer i tre dager til?!? …Meg kanskje, når jeg skal slepe den (dritt)sekken til flyplassen på søndag… Jaja, det er fremtids-Mai-Brits og Torkels problem!

Det absolutt vakreste vi så den dagen, til tross for uttallige parader og attraksjoner, var showet på slutten av dagen; Once Upon a Time. Det er et lys-show PÅ selve Disneyslottet der de forteller en historie med klipp fra flere av filmene – jeg ble seriøst rørt til tårer, det var så flott!! 

014

mde

Det er utrolig sjelden vi, selv etter at kroppen for lengst har forkrøplet seg etter hundre timer med ståing og gåing, ikke vil reise tilbake til hostellet. Jeg var helt knust når parken klokka ti skulle stenge og har mildt sagt vært gretten i hele dag for at vi måtte reise. Det er så utrolig riktig at det er det lykkeligste stedet i verden – og vi koste oss max! 

Nei, jeg er ikke sponset av Disney eller ei jobber for Disney, selv om det høres sånn ut når jeg leser igjennom innlegget… Er dere fortsatt ikke overbevist om hvor flott dagen vår var, tell alle utropstegnene jeg har brukt i dette innlegget. Ja, ganske så mange. Og jeg er ikke en som sprer rundt om meg med utropstegn unødig(!). 

016 017 018

mde

sdr

sdr

sdr

dav

024 025

Beklager hvis jeg har kastet dere litt av opplegget her – jeg har selvfølgelig hoppet over noen dager og gått rett til grauten som det heter (tror jeg…). Vi hadde bare så utrolig lyst til å «spy» ut av oss våre første ferske følelser og opprømthet før den blir slukt av vissheten om at vi står ovenfor en 22 timers flyreise på søndag… Det blir to innlegg til før dere ser trynene våre igjen, om ikke så mange dager. Vi har forresten feiret 1. desember på en Mummi Cafe, en ordentlig en denne gangen! Men, det må jeg nesten spare til neste gang – det får være nok crazy fandom for en dag. 

De neste dagene har vi absolutt NULL planer. Rett og slett fordi vi er litt mette nå. Mette på å se og oppleve noe nytt hver dag. Disneyland var på en måte slutten på turen vår, en gigantisk avslutning på en heeeeeeeeelt sinnsyk reise. 

NÅ VIL VI HJEM! 

Håper dere er klare for å ta oss i mot – litt klokere og litt fetere. 

dav

5 kommentarer på “Spesialinnlegg: The Happiest Place on Earth

 1. Tenk om dere kunne tatt med aaaaaalt hjem?!!!
  Så mye flott ; skikkelig heldig som har fått oppleve dette ! Ser fantastisk ut ?
  Her telles dagene…! Såååå klar for og få dere begge hjem ❤️?
  Gleder oss masse !
  Stor klem ☺️Kos dere de siste dagene ! Love you?

 2. Så mye lesing og flotte bilder…. Håper du har kjøpt masse effekter med deg hjem.
  Takk for at du har delt deres reise med oss.
  God tur hjem til Norge….

 3. For å bli feitere, må man være feit…………det er ingen av dere..!!!

  Og for en avslutning på et fantastisk eventyr.

  Du må lage bok/reiskildring av bloggen din.

  Velkommen hjem, blir godt å se dere, og høre dere fortelle, og vise flere bilder.
  Klemzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzer

 4. ? Ja, har kommet til konklusjonen om 100 % galskap for lenge siden! ? Men da er vi to – jeg gikk amok i den tilsvarende parken utenfor Paris for en mannsalder siden (min favoritt: Mikke Mus), men jeg tror typen galskap holder oss på den rette siden av murene likevel… ( ? ? ). Takk for mange fine og morsomme reisebrev og god tur hjem! ? ? ? ? ?

 5. Skrev et inlegg som forsvant.? ? – Jeg forstår «galskapen» i Disney-parken veldig godt! ? Takk for alle reisebrev. God tur hjem. ???

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-tagger og attributt:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>