Destinasjoner

Canada 21.08 – 06.09

Første stopp – Vancouver! Trygt og behagelig første møte med verden. Ved mindre vi blir spist av en nord amerikansk brunbjørn, The Revenant style. Som vi alle vet, er Nord Amerikas 3. største dødsårsak.

Her skal vi være med på en ferdig arrangert tur i regi av Kilroy som vi har skyhøye forventninger til! Turen heter «Mountie» og varer i 12 dager. Denne innebærer en svingom rundt i det som må være noe av Canadas vakreste natur – Whistler, Wells Grey Provincial Park, Jasper National Park, Lake Louise, Banff National Park, Yoho National Park, Okanagan Valley. Opplegget involverer blant annet isbrevandring, guidede turer i flere av Canadas nasjonalparker, camping, kajaktur og zip-lining. Åh, som vi glæd vårs!

 

 

USA 06.09 – 16.09

Home of the brave, land of the free. Eller noe I den dur’n.

Min personlige oppfatning av amerikanere har alltid vært formet av en forferdelig uflatterende stereotype som jeg ikke skal skildre her. Det er allikevel et naturlig stoppested på ferden og jeg gleder meg mer enn jeg hadde regnet med! Vi busser altså ned til Seattle fra Vancouver, der vi skal tilbringe tre dager. Vi flyr videre til San Francisco – her blir vi i fire, fem dager og nyter solen, bakkene og parkene! Vi reiser i alle fall ingen steder før vi er sikre på at vi er helt sikre på at vi har fått med oss noe det fantastiske denne byen har å tilby!

Med den trofaste Greyhound-bussen forflytter vi oss langs vestkysten, ned til Los Angeles. At vi må finne et stopp et eller annet sted på veien blir da en selvfølge. Skal jeg tilbringe 12 timer rett opp og ned i en ustabil metallboks, må jeg bæres ut på båre og kjøres rett på akutten.

Øverst på agendaen i L.A står utvilsomt Universal Studios – et mekka for to Potter-Heads (nei, nei, nei, nei, jeg sa Potter!) som oss. Innimellom all nerdingen skal vi for øvrig meske oss i strand, sol og vakre mennesker. Hollywood Boulevard, Walk of Fame og Griffith Observatory står som henholdsvis prioritet 2, 3 og 4. Som førstegangsbesøkende i en ny by, syns jeg det er innafor å være litt turist og gå i alle de mest kjente fellene…

 

New Zealand 18.09 – 14.10

Et udiskutabelt høydepunkt på reisen. Ufattelig lykkerus!

Ikke bli lurt av min tilsynelatende omgjengelige personlighet – et vondt ord Tolkien og jeg blir nødt til å vise en side av meg selv jeg ikke har lyst til å slippe løs på dere. Å besøke New Zealand har vært en drøm så lenge jeg kan huske og jeg tror jeg aldri vil klare å formidle overfor noen hvor ubeskrivelig sterkt vi gleder oss – fordi det ikke finnes store nok ord.

Vi har fire uker til disposisjon og vi skal på denne tiden sørge for å få med oss alle perlene som ligger mellom Auckland og Christchurch – med buss selvfølgelig! Is there any other way?

Flere busselskaper tilbyr en hop-on-hop-off løsning, som passer kjempe bra for oss som ikke har særlig lyst til å prøve oss på venstrekjøring med det første… Noen stoppesteder er absolutt obligatoriske, som blant annet Auckland, Wellington, Queenstown og Christchurch. Men nettopp det fine med et slik flexi-busspass er jo at veien blir til mens vi går (se; kjører). Milford Sound, Nelson, Rotoroua og Matamata stårt også høyt på lista. Vi har investert i et par gode tursko og det kommer til å bli MYE gåing – den beste måten å se New Zealand på! Vårt «main mission» er selvfølgelig å besøke så mange «locations» fra filmene som vi over hodet klarer og samtidig få sett alt det vakre New Zealand har å by på.

 

Australia 14.10 – 11.11

Australia, tro det eller ei, var ikke en del av den opprinnelige ruta vår(!). Det var vel truth-be-told noe vi «slang oss med på», ganske motvillig, i siste liten. Nå i ettertid, etter mye research, klarer jeg virkelig ikke å skjønne hvordan jeg klarte å være så tett i pappen. Hvem kan seriøst finne på å velge bort Australia når man bokstavelig talt er så nær at hvis man står på tå i Auckland, nesten kan se operahuset i Sydney?!

Vi fortsetter med buss, tilbake til vår trofaste Greyhoud, og tar den populære ruta: Cairns – Sydney. Vi har 4 uker til rådighet, med flere stopp langs veien. Med hop-on-op-off mulighet også her, ser vi for oss stopp i Byron Bay, Mission Beach, Whitsunday Islands, Noosa, Brisbane, the Gold Coast og selvfølgelig Sydney! Selv om vi ikke akkurat kan skryte på oss å være strandløver, GLEDER vi oss til noen late dager rett ut i sola for å bli kvitt den utpregede norske skummamelk-looken vi for tiden sliter med.

 

Japan 12.11 – 05.12

KONICHIWA

Med såpass få kultursjokk langs veien tenkte vi at, nei fanken heller, vi kliner til og kaster oss ut i det ukjente! Der alle smiler og bukker absolutt hele tiden og spiser sushi fra morgen til kveld. Til et sted der vi kommer til å rave over både menn og kvinner som to enorme, norske vikingkjemper.

Finner vi imidlertid senger store nok til våre kjempekropper, kommer vi til å utforske Japan på den eneste akseptable måten, nemlig med tog! Japan Railpass; Tokyo – Hakone – Nagoya – Kyoto – Osaka – Hiroshima – Kenasawa – Tokyo. 3 uker, 7 stopp. Vi kommer dessverre til å gå glipp av den vakre kirsebærtre-sesongen, men høsten i Japan har også utrolig mye flott å by på. Jeg personlig kommer til å spankulere inn inn i hvert bidige tempel jeg kommer over, da jeg har en uutgrunnelig fasinasjon for kirker, templer, slott og palasser.

Osaka Castle blir turens høydepunkt! Vi gleder oss forøvrig også til å bestille mat fra en dispensermaskin. Det blir en opplevelse i seg selv.

 

Reiserute